Om Contour Design

Contour_RollerMouse_Free2_black_closeup_001_webbig.jpg

Contour Design

Global ledare inom ergonomiska datormöss

Om oss

Contour Design är en global ledare inom utveckling, forskning och design av ergonomiska datormöss, som RollerMouse och Contour Mouse. Contour Design Inc. grundades 1995 av Steve Wang, som utvecklade den optimala datormusen baserat på ergonomisk forskning om datoranvändning. Våra prisvinnande ergonomiska musalternativ är resultatet av tio års forskning, utveckling och design.

En skandinavisk hållning

Vår syn på användarsäkerhet när det gäller datorer liknar synen vi har i de skandinaviska länderna, där arbetsmiljö och förebyggelse är centralt för de flesta affärskulturer. Vi skandinaver har länge uppskattats för hur vi designar verktyg och möbler så de passar till människan istället för att kontrastera mot den.

Här finns vi

Contour Design Inc. med bas i Windham i New Hampshire i USA ansvarar för produktutveckling och daglig drift i Nordamerika. Contour Design Europe, med huvudkontor i Köpenhamn i Danmark, importerar och marknadsför produkterna i Europa via egna dotterbolag i Danmark, Norge, Sverige och Storbritannien. Contour Design Europe samarbetar även med ergonomi-distributörer i Finland, Tyskland, Frankrike, Nederländerna, Österrike och Schweiz.

Utmärkelser

Pris Event
TG SXSW Roller Mouse Red utsågs till en av de bästa produkterna i tävlingen det bästa på SXSW mässan, av den internationella tekniksidan Tom´s Guide.
Rdda _winner -2013_rgb

RollerMouse Red utsågs av en internationell jury och tilldelades "red dot award: product design 2013" för sin höga designkvalitet och sin förmåga att överbrygga klyftan mellan estetik och funktionalitet: Läs mer

NECE 2012

RollerMouse Red vann Attendees Choice Award för bästa nya produkt vid USA:s 2012 National Ergonomics Conference and Exposition.

 

NECE 2010 RollerMouse Free2 vann Attendees Choice Award för bästa nya produkt vid USA:s 2010 National Ergonomics Conference and Exposition.
Prix de l'Innovation RollerMouse Free vann 2009 Prix de l'Innovation vid Preventica Lyon, en av Europas största mässor om arbetsmiljö, säkerhet och ergonomi.
NECE 2008 RollerMouse Free vann Attendees Choice Award för bästa nya produkt vid USA:s 2008 National Ergonomics Conference and Exposition.

 

Google+