Kom igång

Kom igång

Gratulerar till din nya RollerMouse. Ta ett par minuter till att läsa tipsen om hur du kommer igång så är du snart gott på väg.

Grundfunktioner

Använd rullstaven för att flytta markören över skärmen. Du kan också klicka med den. Använd den stora vänsterknappen för att vänsterklicka och den stora högerknappen för att högerklicka. Använd scrollhjulet i mitten för att rulla och klicka.

Kom igång

 • Step 2

  1. Anslut RollerMouse till datorns USB-port.

  Ge datorn en liten stund att automatiskt installera enheten. Din dator visar att den hittat en ny enhet och att denna håller på att installeras. Installationen tar normalt 10 till 30 sekunder.
 • Correct placement of RollerMouse Free2

  2. Placera ditt tangentbord rätt

  Placera RollerMouse mellan dig och ditt tangentbord. Tangentbordets framkant ska vara parallell med rullstaven. Rikta in scrollhjulet mot mitten av tangentbordets bokstäver. (På de flesta tangentbord är detta mellan bokstäverna "G" och "H".)
 • Contour_RollerMouse_Free2_white profile_hands_300dpi.jpg

  3. Justera tangentbordets höjd och vinkel

  Granska höjd och vinkel på ditt tangentbord och hitta det arrangemang som passar dig bäst. Ju planare handlederna kan jobba, desto bättre för kroppen. Om du tycker att tangentbordet är för lågt kan du höja det genom att infoga tangentbordsstöden.
 • Contour_RollerMouse_Free2_white top_keyboard_hands_300dpi.jpg

  4. Redo att börja

  Med dessa få steg är du redo att börja dra nytta av alla fördelar. Vi hoppas att du får stor glädje av att arbeta med din nya RollerMouse.

  När du har arbetat med din RollerMouse en liten stund kanske du vill justera markörens hastighet och precision, och hur hårt du ska klicka på rullstaven. Hur du gör detta beror på vilken RollerMouse du använder. Se mer i manualen för din produkt. Den kan laddas ner här.

Google+